ПРОТЕСТИ НЕЗАДОВОЉНИХ УГОСТИТЕЉА И МУЗИЧАРА :: Semberija INFO ::

 

ПРОТЕСТИ НЕЗАДОВОЉНИХ УГОСТИТЕЉА И МУЗИЧАРА


Тражимо право на рад и егзистенцију и желимо да поручимо са овог мирног скупа угоститеља и музичара, да надлежне институције размисле и пронађу рјешење за наше проблеме, поручено је са протеста који је организован испред зграде Градске управе у Бијељини. У име угоститеља и музичара, обратио се Васке Тодић који је нагласио да је угрожена егзистенција бројних породица.



- Обраћам се у име колега и свих који су угрожени због проблема које је прузроковао вирус корона. Не желимо да се истичемо као нешто посебни у односу на остале, али желимо да укажемо на проблеме са којима смо суочени. Нисмо ми овдје да тражимо рјешења, већ дас тражимо да адекватна рјешења проналазе они чији је то посао“, поручио је Тодић. Он је додао да су одлуке које се доносе конфузне и недоречене, те да аршин није исти за све, посебно кад се анализира рад у граду и руралним срединама. 

- Организовање скупа кренуло је са друштвеним мрежа и нисмо дошли са намјером да изазивамо немире, већ да скренемо пажњу надлежним локалним и републичким властима да ми имамо проблем са егистенцијом породица и да у доношењу препорука и одлука, пронађу рјешење за нас“, рекао је Тодић додавши да „док музичари и угоститељи не раде, пијаца ради, раде тржни центри.

У име незадовољних угоститеља обратио се и Владимир Сарић, истакавши да су угоститељи на рубу егзистенције.
- Позивамо надлежне органе да нам помогну, а ми ћемо се придржавати свих мјера које прописују, иако су многе од мјера нелогичне. Тражимо помоћ по питању пореза, доприноса“, рекао је Сарић.

​Семберија инфо - О.Стјепановић