Савез студената Бијељина: Прикупљају помоћ за болесне студенткиње :: Semberija INFO ::

 

Савез студената Бијељина: Прикупљају помоћ за болесне студенткиње


У организацији Савеза студената Бијељина, студенти Факултета пословне економије, Педагошког, Пољопривредног и Правног факултета Универзитета Источно Сарајево организовали су хуманитарну акцију прикупљања финансијских средстава за лијечење двије студенткиње овог универзитета, Вање Мирковић, која има карцином костију, и Дајане Лазаревић, која се налази у стању свјесне коме, након тешке повреде главе, као посљедица пада са бицикла. Неопходна су значајна финансијска средства за лијечење.



Кристина Копривица, предсједник Савеза студената Бијељина, каже да већ три дана студенти обављају симболичну продају колача у Центру за високо образовање и на градском тргу у Бијељини.



„Покушали смо анимирати грађане, како би се и они укључили у ову хуманитарну акцију својим скромним прилозима. Захваљујући локалним сластичарницама, „Моцарт“ и „Сан Марко“ дијелимо колаче пролазницима. У акцију су се укључиле и бијељинске фирме „Спорт вижн“ и „Мега дрво“ које су уплатиле по 500 КМ за лијечење студенткиња. Исказана је људска и колегијална солидарност, када су болесне студенткиње у питању. Надамо се позитивном исходу, што се тиче изљечења наших колегиница“, каже Кристина Копривица.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић