ПЕРИЋ: КОМПРЕД - ПРИМЈЕР ДОБРОГ ПОСЛОВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: КОМПРЕД - ПРИМЈЕР ДОБРОГ ПОСЛОВАЊА


Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је данас да Комунално предузеће "Компред" примјер доброг пословања у којем већ дуже времена остварује суфицит.

Перић је, након обиласка базена пијаће воде из којег се снабдијевају грађани ове општине, рекао да је општина Угљевик изградила 18 водовода у готово свим мјесним заједницама.

"Наша општина је и позната као једна од најјефтинијих по питању услуга водоснабдијевања, гдје је цијена од једну КМ по метру кубном потрошене воде", рекао је Перић новинарима.

Он је изразио задовољство јер се ово предузеће бави и одвозом чврстог отпада, наводећи да је више од 90 одсто ове општине обухваћено превозом одпада до депоније у Бијељини.

Директор "Компреда" Милан Лазић рекао је новинарима да услуге водоснабдијевања користи 4.400 корисника, а око 4.000 њих и одвоз чврстог одпада.

"Испоручујемо питку воду у готово свим мјесним заједницама наше општине, а газдујемо и канализационом мрежом на подручју Угљевика", рекао је Лазић.

Он је додао да је општина Угљевик, од како је ово предузеће преузело одвоз чврстог отпада, много чистија, као и да се на то посебно обраћа пажња.

"Од прошле године имамо повећање и производње воде, а чак више од 9.000 тона чврстог отпада је одвезено на депонију у односу на прошлу годину. То су све показатељи да наши радници успјешно обављају своје послове", навео је Лазић.

Говорећи о улагањима, Лазић је подсјетио да се константно води рачуна о опреми, а да се данас мијења опрема за хлорисање воде, те да ће то допринијети још бољој контроли и преради пијаће воде.

Општина Угљевик