ЂУКИН: ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ СПАШАВАЈУ ЖИВОТ :: Semberija INFO ::

 

ЂУКИН: ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ СПАШАВАЈУ ЖИВОТ


Након што су медицински тимови Дома здравља Бијељина током протекле седмице радили превентивне прегледе у свим подручним амбулантама, данас су  то организовали у граду. У Служби за радиологију и ултразвучну дијагностику обављају превентивне мамографске прегледе на које се одазвао велики број градских жена.
 
Вршилац дужности директора Дома здравља Бијељина прим. др. Данијела Ђукин  изражава задовољство одзивом суграђанки.

- Успјели смо да инклудирамо бар трачак свјетлости и  свијести да се наше суграђанке јаве на мамографске и гинеколошке прегледе, јер превентивни прегледи су закон у медицини, изјавила је др Ђукин истакавши да је она првенствено љекар, то је већ  30 година, а тек онда директор ове установе.
 
Заједно са својим менаџментом и службама Дома здравља Данијела Ђукин је покренула  ову велику акцију  с циљем да апелују на свијест сваког грађанина да је превенција оно што треба да се поштује у медицини.
 
-Оно што увијек треба имати на уму је то да је сваки карцином који се открије у почетној фази  стопроцентно изљечив, наглашава Данијела Ђукин.
 
 Татјана Перић, главна сестра Амбуланте за специјалистичке консултације из гинекологије задовољна је одзивом суграђанки на активности које организује бијељински Дом здравља, те тако  заједно са здравственим радницима превенирају настанак појединих обољења.
 
-Овом приликом бих подсјетила да је у току регистрација и пререгистрација пацијената и позивам наше суграђанке и суграђане да се јаве у нашу установу  и благовремено изврше регистрацију и пререгистрацију.  У Дому здравља Бијељина има 55 тимова породичне медицине, а у амбуланти за гинекологију од скоро раде др Стојанка Николић и др Дарко Марковић, а од раније ту је др Бојан Стевић, наводи Татјана Перић.

Семберија инфо