ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ДУШКО РАДОВИЋ“ УГЉЕВИК – Дружење уз чај са Начелником Општине :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ДУШКО РАДОВИЋ“ УГЉЕВИК – Дружење уз чај са Начелником Општине


Малишани Дјечијег вртића “Душко Радовић” организовали су јуче активности  везане за припрему и испијање чаја. Топли напитак, најдражи у  хладним зимским данима, данас нису испијали само са својим другарима из групе и васпитачицама. Уз чај и угодно неформално дружење најмлађи Угљевичани имали су прилику упознати и Начелника општине Угљевик.



Помоћ родитеља, који су набавили и донијели у вртић разне чајеве, није изостала.  Најмлађима су помогле и  тете из кухиње које су припремиле посуђе и воду за чај.

Да би чај био још бољи и љековитији у хладним зимским данима  дјеца су  мед и лимун   додавала по жељи у свој напитак.

Како би све ово било још потпуније, побринуле су се баке донијевши у вртић домаћи џем и орахе. Тете из кухиње су спремиле домаће  крофне. Васпитачице су малишане упознале са културом испијања чаја, земљом из које потиче и у којој се највише пије, који је омиљени чај код нас, гдје се чај пије с ледом, воћем или млијеком, које врсте чајева постоје…

У разговору са Начелником малишани су сазнали да је камилица његов омиљени чај, а најрадије га пије у друштву својих кћерки. Након дружења уз чај Начелник је малишанима поклонио играчке и зажелио разиграно и безбрижно дјетињство.

Извор: Угљевик Инфо