ЈЗУ Дом здравља: Половином октобра стижу вакцине против сезонског грипа :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Дом здравља: Половином октобра стижу вакцине против сезонског грипа


У циљу благовременог информисања грађана о активностима у Дому здравља, сваког понедељка ће се организовати конференција за новинаре. На челу ове здравствене, већ два мјесеца је примаријус др Данијела Ђукин, а како је истакла, “циљ менаџмента Дома здравља је пружање здравствених услуга свим грађанима, на високом професионалном нивоу”.



- С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, примарни нам је циљ стабилизација стања и у том циљу сам по преузимању дужности, предузела мјере које су се односиле на потпуну реорганизацију, а све са циљем да се што ефикасније боримо против вируса корона. Много је учињено у протекла два мјесеца, али то не значи да ћемо радити са мањим ентузијазмом и у наредним данима и мјесецима”, рекла је Ђукинова и најавила да половином октобра стиже и довољан број вакцине против сезонског грипа. 

- Од 1. септембра радимо пуним капацитетом, а такође, са Удружењем дијабетичара “Диабета” радимо превентивне прегледе два пута седмично. Ријеч је о бесплатним прегледима не само за дијабетес, него мјерење температуре, крвног притиска, шећера у крви и холестерола. До сада је прегледано 600 пацијената, а уз те прегледе врши се и едукација”, појаснила је Ђукинова и нагласила да се наведене активности проводе уз максимално поштовање епидемиолошких мјера.

С обзиром да је 29. септембра, Свјетски Дан срца, два медицинска тима биће распоређени на пункт испред “Емпориума” и Дома здравља, гдје ће обавити бесплатни прегледи. 
- Бројне су активности које планирамо, а међу њима су регистрација и пререгистрација пацијената, бесплатни гинеколошки прегледи, затим бесплатни мамографски прегледи и тд.”, најавила је Ђукинова.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији, Ђукинова је рекла да је на подручју Бијељине тренутно 51 активних особа на ковид 19. Од почетка школске године евидентирана су три случаја ковид 19 код школске дјеце, од чега је  активан један, а два су изашла из надзора.

Семберија инфо - О.Стјепановић