Ревијална трка галопера :: Semberija INFO ::

 

Ревијална трка галопера


По изузетно лошем, кишовитом времену, у понедјељак, четрнаестог јануара, одржана  је ревијална трка галопера на бијељинском хиподрому. Окупили су се заљубљеници у коњичке трке, власници неколико ергела и грла која учествују на коњичким тркама и мегданима.
 Миленко Божић, предсједник Скупштине Коњичког клуба „Семберија“  каже да Бијељина има стогодишњу традицију у коњичком спорту.
„Хиподром је у функцији већ неколико година, али овдје треба изградити и неке додатне садржаје.  Град без хиподорма и није град. Давно смо почели да обнављамо традицију коњичког  спорта, који датира још од чика Илије Лакића који је прије неколико деценија организовао коњичке трке у Семберији. И недавно преминули Ђојо Крстић био је велики ентузијаста и заљубљеник у коњички спорт".

Милица Симић, 15 година

Ибро Хоџић (50) каже да је од своје дванаесте године, као џокеј, учествовао у коњичким тркама галопера.
„Уназад годину дана поново сам се активирао у ергели „Др Хусић“ из Бијељине. Враћам се на старе стазе. Стари вук је поново у седлу. Имам иза себе више од хиљаду трка на којима сам учествовао као џокеј. Имао сам некада велике побједе у Чачку, Београду и другим градовима“, каже Ибро Хоџић.
Муниз Хусић каже да његова породица више од четрдесетак година другује са коњима.
„Било је пуно коњичких тркка у којима смо учествовали. Код куће имамо више од 150 диплома и пехара. Односили смо побједе у Бијељини, у Невесињу, у Србији. Мој отац је неизмјерно волио коње. У прошлој години побједе су односили наши коњи, галопер „Гордон флеш“, петогодац, и „Мирна“, радно грло“.
 Хусић је том приликом подијелио дјеци шездесетак новогодишњих пакетића, истичући да и најмлађи треба да прате и да заволе коње и коњички спорт.

Љ.Љ.