Почиње Ђоковићев поход на једино што му недостаје :: Semberija INFO ::

 

Почиње Ђоковићев поход на једино што му недостаје


Foto: Tanjug/AP
Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић није најбоље започео ову сезону. “Свега” полуфинале на Аустралијен опену те рано испадање на Индијан Велсу сигурно није нешто што је публика широм свијета навикла од њега, као ни он сам од себе.

Многи тениски аналитичари истичу како, за разлику од претходних сезона, Новакова глава није сасвим у тенису. И постоје аргументи који иду у прилог овим теоријама - покретање новог бизниса “СИЛА”, затим обавезе према спонзорима гдје је Ђоковић и поред неиграња у Мајамију присуствовао тим догађајима који су се одржавали баш у том дијелу Америку, дају заправо да и његови ватрени обожаваоци помисле исто - тенис полако постаје секундарна ствар у животу спрског спортисте.

Али, постоје и они који иза овог лошијег старта виде ипак нешто више, неки виши циљ, а то је Олимпијада.
Олимпијске игре у Паризу и освајање златне медаље која му једина недостаје да "албум" са трофејима буде попуњен.

Неки ће рећи зашто ово треба Нолета толико да занима када он већ медаљу са Игара има и то из Пекинга 2008. када је освојио бронзу. Но, требали бисмо научити досада да је он перфекциониста и да се са “врло добрим” или “добрим” он незадовољава, “одлично” је једино оно што постоји у његовом рјечнику.

Тако, послије периода одмора и скијања, прво у Италији, а недавно и на Копанику, дошло је вријеме за повратак “у канцеларију”.

Испливао је снимак у којем Новак тренира на шљаци и то у Београду. Са овим, бар за сада, ова друга теорија тренутно има више смисла.

Према његовом званичном сајту, сљедећи турнир му је у Кнежевини и то из Мастер серије у Монте Карлу.

Подсјећамо, тај турнир је два пута освајао, 2013. када је у финалу био бољи од Рафаела Надал, те 2015. када је побиједио Томаша Бердиха.

(Независне)