Шампиони за будућност :: Semberija INFO ::

 

Шампиони за будућност


Неизмјерна се енергија крије у Џудо клубу „Пантер“ из Бијељине. Њихови тренери и такмичари скоро сваког викенда наступају на важним и захтјевним такмичењима широм Европе. И тамо не долазе као врећа за бацање. Напротив.
Крајем маја (25. и 26.) бијељински Пантери су наступили на два Европска купа. Сениори на Палама, а старији пионири у пољском граду Биелско-Биала. У Пољској су освојене и прве овосезонске медаље у Евро куповима. Наиме, Ђурађ Антић и Милица Хржић су освојили бронзане медаље, док је трећи учесник, Сергеј Делић стигао до петог мјеста.

-Током Европског купа у Биелско-Биала одржан је технички Кодокан семинар на којем су наше јудоке имале прилику да уче од Аутомне Павиа (1989) из Француске. Она је освојила бронзану медаљу на Олимпијским играма у Лондону 2012. године, бронзане медаље на Свјетским првенствима 2014. и 2015. године, као и три титуле европског првака, 2013., 2014. и 2016. године. У улози Кодокан експерта био је Накамура Мисато (1989) који има двије бронзане медаље са Олимпијада у Пекингу 2008. и Рио де Жанеиру 2016. године и три титуле свјетског првака из 2009, 2011. и 2015. године. Ово је наставак нешег труда да такмичарима Џудо клуба „Пантер“ пружимо прилику да уче од најбољих, као и да се такмиче са својим вршњацима и стекну пријатеље из цијелог свијета“, рекао је за „Семберија инфо“ Владимир Ђокић, тренер Џудо клуба „Пантер“.



Само пет дана након завршених такмичења у Евро куповима такмичари Џудо клуба „Пантер“ су били на новим турнирима и новим изазовима. Првог и другог јуна двије такмичарске делегације су наступиле у Црној Гори и Чешкој. У Подгорици су, на Балканском првенству за кадете, наступили Иван Чолић, Теодора Трифковић, Вера Павличевић, Јована Ђурић, Василије Хржић и Павле Мацан. У јакој конкуренцији, само је Јована Ђурић успјела доћи до медаље. Она је, наиме, у тежинској категорији до 52 килограма успјела освојити златну медаљу и титулу Балканског првака. Теодора Трифковић је заустављена на корак до побједничког постоља, па се морала задовољити петим мјестом.

Истовремено са подгоричком, друга екипа ,,Пантера’’ наступала је нешто сјеверније - на Међународном џудо турниру у Чешкој Републици „Чешкy похар 2024“ у конкуренцији 1.040 такмичара из 102 клуба и 12 земаља. Ово је један од четири изборна турнира за чешку џудо репрезентацију на који тредиционално долази велики број квалитетних такмичара из цијеле Европе. У прејакој конкуренцији ,,Пантери’’ су успјели освојити шест медаља, по двије златне, сребрне и бронзане. Милица Ђурић и Ђурађ Антић освојили су златне, Милица Хржић и Милкица Ђурић сребрне а Горан Ђурић и Максим Петровић изборили су трећа мјеста и бронзане медаље.

Викенд за нама, погађате, није био одморни викенд за џудисте ,,Пантера’’. Једна млађа екипа, међу којима су многи по први пут изашли на татами у иностранству, наступила је на Међународном џудо турниру „Струга ОПЕН 2024“ у Сјеверној Македонији. Тамо су Вера Павличевић и Горан Ђурић освојили златне медаље, док су најближи побједничком постољу били Лука Божић, Селена Томић и Слободан Ћурчић са освојеним петим мјестима.
 
 
Какав је распоред?
 
Овај викенд (15. и 16. јун) резервисан је за Балканско првенство за старије пионире у румунском Клужу. Потом, 22. и 23. јуна слиједи Европски куп за старије пионире у Словенији, а посљедњег викенда у овом мјесецу такмичари Пантера ће наступити на Европском првенству за кадете у Софији (27-30. јун) и на Балканском првенству за млађе пионире (У13) у Битољу. Такође, Милица Ђурић и Павле Вујновић ће у саставу џудо репрезентације Републике Српске у периоду од 15. до 23. јуна наступити у Казану на шестим по реду спортским играма БРИКС-а.