ФК „РАДНИК“: МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ ВРАЋАМО НА „ДНЕВНИ РЕД“ :: Semberija INFO ::

 

ФК „РАДНИК“: МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ ВРАЋАМО НА „ДНЕВНИ РЕД“


У просторијама Фудбалског клуба „Радник“ данас је потписан уговор о сарадњи највећег семберског фудбалског клуба са „Coerver Coaching“ (Кервер Коучинг), свјетски признатом компанијом чији спортски стручњаци су познати по развијању савремених метода и техника у фудбалској педагогији. Уговором је регулисана сарадња двије стране на пољу развоја омладинске школе фудбала у ФК „Радник“. „Coerver Coaching“ функционише на глобалном нивоу и примјењује свјетски признат метод рада са младим фудбалерима и њиховим тренерима.



- Фудбалски клуб „Радник“ дугорочно је посвећен развоју и унапређењу процеса у нашој школи фудбала. Као дугорочни циљ себи смо поставили да на том пољу остваримо највеће могуће резултате јер смо сви ми који тренутно сједимо у управи клуба али и цјелокупна спортска јавност у Бијељини, свјесни колико је овај сегмент занемариван у ранијем периоду. Након што смо урадили прилично много на пољу спортске инфраструктуре клуба, данас почињемо и са примјеном најсавременијих метода у подизању младих фудбалера у нашем граду“, рекао је Горан Јањић, дирекор ФК „Радник“.

Сљедеће године ће се напунити 40 година од оснивања компаније „Coerver Coaching“. Тренутно је присутна у 50 земаља свијета. У Србији дјелују већ девет година, а имају лиценцу за дјеловање на подручју Хрватске, БиХ, Црне Горе, Македоније и Бугарске. Примарни циљ ове компаније огледа се у едукацији тренера који раде са млађим категоријама али и непосредном раду са младим талентима. У Србији и региону до сада су радили са омладинским школама Црвене Звезде, ОФК Београд, Војводине, Вардара, Динама из Загреба...



- Имамо дугу традицију развоја једне специфичне методологије рада са младим фудбалерима. Она је развијана, усавршавана и надограђивана онако брзо како се развијао и модерни фудбал. Наши методи се примјењују у најбољим националним фудбалским федерацијама и најбољим свјетским клубовима. Поставили смо стандард модерног фудбала, односно модерне обуке играча и едукације тренера. Драго ми је да су нам људи из ФК „Радник“ поклонили своје повјерење и да је и у Бијељини сазрела свијест о важности квалитетног рада са младим и талентованим фудбалерима“, изјавио је Ренато Пирша, директор компаније „Coerver Coaching“.

Гости из Београда данас су уприличили едукацију за све тренере омладинских селекција ФК „Радник“. Едукација је обухватила теоријски и практични дио а имала је за циљ да се тренери упознају са основним принципима „Coerver Coaching“ метода.



- Сматрам да у златном периоду развоја дјечака ништа не треба препуштати случају тако да смо данас озваничили сарадњу са стручњацима који су међу најбољима када је у питању рад са млађим фудбалским категоријама. Ово је још један у низу корака које предузимамо на путу стабилизације и развоја наше омладинске школе. Путем „Coerver Coaching“ метода желимо утицати на техничку обученост наших фудбалера, њихове брзине, доношења исправних и правовремених одлука,  као и на формирање квалитетније координације покрета и развоја самопоуздања“, рекао је Игор Милошевић, координатор омладинских селекција ФК „Радник“.


Семберија инфо