Крај једне ере: Серхио Бускетс се опростио од Барселоне :: Semberija INFO ::

 

Крај једне ере: Серхио Бускетс се опростио од Барселоне


Серхио Бускетс, једна од највећих икона Барселоне у историји и дугогодишњи капитен клуба, донио је одлуку да напусти клуб на крају сезоне.
 
"Блауграна " је путем емотивног видеа на друштвеним мрежама потврдила растанак с овом легендом, која је током своје професионалне каријере носила само два дреса - Барселоне и шпанске репрезентације.
 
 
Бускетс је постигао изванредне успјехе у оба дреса. Са шпанском репрезентацијом освојио је наслов свјетског првака (2010) и европског првака (2012), док је с Каталонцима освојио укупно 31 трофеј.
 
 
Међу тим успјесима истичу се осам наслова првака Ла Лиге и три наслова у Лиги шампиона. Бускетс је дебитовао за највећи каталонски клуб у септембру 2008. године, а придружио се клубу три године раније као 17-годишњак.
 
Серхио ће бити уписан у историју Барселоне као играч с највише одиграних "Ел Класика", њих укупно 48. Током тих утакмица, остварио је 23 побједе.
 
У својој богатој каријери за клуб, Бускетс је постигао 18 голова и асистирао 40 пута у 718 утакмица. С тим бројкама, заузима треће мјесто на вјечној листи играча с највише наступа за Барсу. Само Лионел Меси (778) и Ћави (767) су одиграли више утакмица за овај клуб.

(Независне)