Одржан жријеб у Аустралији: Ђоковић сазнао потенцијалне ривале на путу ка титули :: Semberija INFO ::

 

Одржан жријеб у Аустралији: Ђоковић сазнао потенцијалне ривале на путу ка титули


FOTO: TANJUG/AP
Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић сазнао је првог ривала на овогодишњем Аустралијан опену и на отварању поменутог такмичења играће против квалификанта/лаки лузера!

Ђоковић брани титулу и јури свој 25. Гренд слем, а такмичење у Мелбурну ће се одржати од 14. до 28. јануара. Подсјетимо, на њему неће бити Рафаела Надала који се повукао због повреде.

Уколико прође у другу рунди, а не би требало да буде проблема, Ђоковић ће тамо играти против бољег из дуела Попирин - Полманс.

Томас Ечевери је потенцијални ривал у 3. рунди, али ту су и Енди Мари и Гаел Монфис који вребају. Бен Шелтон и Адриан Манарино су у четвртој, Новак би у четвртфиналу могао да налети на Стефаноса Циципаса или Тејлора Фрица.
Затим и на Јаника Синера или Андреја Рубљова у полуфиналу и евентуално на Карлоса Алкараза у финалу. Уз Шпанца, ту су још Данил Медведев и Александер Зверев.

Алкараз ће на старту играти против Ришара Гаскеа, Медведев чека квалификанта, Синер неће имати лак посао против Ботика ван де Зандшлупа, док Циципас "удара" на Матеа Беретинија.


(Независне)