ЗОРАН РОЈО СИМЕУНОВИЋ: Одбрамбени играч на позицији бека :: Semberija INFO ::

 

ЗОРАН РОЈО СИМЕУНОВИЋ: Одбрамбени играч на позицији бека


Зоран Симеуновић потиче из плејаде играча који су за сениорску екипу стасали половином осамдесетих година прошлог вијека и који су оставили значајан траг у историји фудбалског клуба.



Зоран је по вокацији био одбрамбени играч на позицији бека и био је чврст и храбар борац за кога није било изгубљене лопте. Често је имао и нападачке излете када је својим специфичним центрашутевима погадјао нападаче у противничком казненом простору. Због пословних обавеза у каснијем периоду мање је играо, јер није био у селу, а пуни сјај је показао у каснијим годинама када је сазрео као играч.

Још у току Отаџбинског рата, Ројо се прикључио обновљеном фудбалскиом клубу и нашао се у стартној постави у првој утакмици новооснованог Купа ФСРС, а касније неколико година је био незамјењиви бек у текућем првенству Друге лиге ФСРС.

Остао је у лијепом сјећању навијача фудбалског клуба, а и данас несебично учествује у раду клуба и повремено донира за клуб.

За писање историје ФК ,,Пролетер“ Дворови, Зоран Ројо Симеуновић је награђен 1999. године „БРОНЗАНОМ ПЛАКЕТОМ ФК ,,ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ.
 
МИЛОРАД СИМЕУНОВИЋ ПЕКАР

Зоранов старији брат је играо у ФК ,,Пролетер“ Дворови, крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година прошлог вијека као врсни центарфор. Нерјетко је постизао лијепе и врло важне погодке, али због незаинтересованости и пословних обавеза није дуго наступао у Дворовима. Фудбалску каријеру је потом градио у нижим лигама у ФК ,,Младост“ из Криве Баре. Медјутим, наставио је дружење са ветеранима клуба, а и данас је учесник многих манифестација.



Треба напоменути да је и њихов отац ПАНТЕЛИЈА СИМЕУНОВИЋ ЛУЊА био значајна личност у организацији и раду ФК ,,Пролетер“ Дворови, било као члан управе, возач клупског аутобуса или командир Добровољног ватрогасног друштва, чије ресурсе је стављао у службу клуба када је то било неопходно.  Као навијач је пратио свој клуб буквално до саме смрти. Ово је за портал ,,Семберија инфо’’, користећи се архивом ФК ,,Пролетер’’, припремио Владан Симеуновић.