Легија и ВАР шокирали Зрињски у Мостару :: Semberija INFO ::

 

Легија и ВАР шокирали Зрињски у Мостару


FOTO: Nezavisne
Фудбалери Зрињског у трећем колу Лиге конференција поражени су вечерас у Мостару од Легије из Варшаве.

Пољски представник је славио са 2:1, иако је бх. шампион имао водство (1:0). Постигао је још два поготка, но оба је ВАР поништио због офсајда.  Ово је други пораз Зрињски у групи Е након онога од Астон Виле (0:1).

Први су запријетили гости. У 21.минути Јури Рибеиро је покушао главом, али је Марић сјајно одбранио. Све до 30.минуте Зрињски је био безопасан, а онда ерупција на стадиону “Под Бијелим бријегом“. У првом правом нападу су стигли до поготка. Јосип Ћорлука као много пута до сада пронашао Немању Бибију који погаша за 1:0. Ипак, славље Мостараца није дуго трајало.

Већ у 33.минути на семафору је стајало 1:1. Након једног убачаја Слободан Јаковљевић је несретно погодио властиту мрежу и тако вратио Пољаке у живот. До краја полувремена по једн прилика на обје стране, прво Ћорлукин ударац брани Хладун, а онда Крамер касни на другој стативи. 

У наставку су “племићи“ кренули агресивно. У 54.минути се затресла мрежа Легије, погодио Ћуже, но сигнализиран је офсајд. Опасно је било и у 59.минути, Билбија је закачио лопту, но Јаковљевић касни на другој стативи.   

У 63.минути шок у Мостару. Блаж Крамер је избјегао офсајд и матирао Марића. Чинило се да се ради о офсајду, судија је дигао заставицу, но ВАР је потврдио да се нападач гостију ипак није нашао у недозвољеној позицији. Но, пулени Крунуслава Рендулића се нису предавали. У 68.минути Зломислић је пронашао Малекинушића, који погађа за 2:2, но поново су огласио ВАР и поново без среће за домаће. Након гледања установољено је да се поново ради о офсајду.  До краја Зрињски покушавао доћи до поравнања, али није имао снаге да се врати у меч и да освоји вриједан бод. 
Легија је тако направила велики корак ка пласману у нокаут фазу, док су Мостарци овим смањили своје шансе да се домогну једне од прве двије позиције. Наредну утакмицу Зрињски игра 9. новембра у Варшави против Легије. 
У првој утакмици групе Е, Астон Вила је као гост савладала АЗ Алкмар са 4:1. Поредак након три кола: Астон Вила 6, Легија 6, Зрињски 3, АЗ Алкмар 3.

(Независне)