Карате клуб “Српски соко” :: Semberija INFO ::

 

Карате клуб “Српски соко”


Јелена Симић, млада осмогодишња каратисткиња Карате клуба “Српски соко” освојила је друго мјесто у катама и пласирала се у финале, категорија до десет година, на Међународном карате турниру “Виена опен” у Бечу, одржаном 21. октобра, потврдио је за “Семберија инфо” тренер Карате клуба “Српски соко” Милан Бојић, који ће у наредној години обиљежити изузетно вриједан јубилеј - педесет година бављења карате спортом. Иначе, Карате клуб “Српски соко” једини је учествовао на турниру у Бечу који је окупио више од 700 учесника из педесетак држава.



“Јелена Симић је остварила изузетан резултат и то је потврда да и ови млади спортисти постепено стасавају и излазе на свјетску спортску позорницу. Јелена ће и у наредне двије године имати прилику да учествује на међународним турнирима и да постиже добре резултате. Добро је познато да у каратеу треба тренирати пет до десет година да би се постигли запажени резултати. Задовољни смо због чињенице да смо учествовали на овом престижном међународном карате турниру, јер је то за нас представљало и мало већи финансијски залогај. Захваљујући нашем ентузијазму и помоћи пријатеља из Беча отпутовали смо на “Отворено првенство Беча”, каже Бојић.



Милан Бојић каже да у протеклих неколико година, због короне, Карате клуб “Српски соко” није имао довољно тренера, али ће ускоро ангажовати нове тренере и почеће да ради пуно озбиљније и професионалније.
 “Од наредне године, око Пантелина - славе града,  почињемо радити у сопственим просторијама, а ја ћу тада обиљежити и изузетно вриједан јубилеј - 50 година рада у карате спорту. Иначе, Карате клуб Српски соко” постоји од 1997. године”, каже Милан Бојић.

(Семберија Инфо)