АКАДЕМСКИ АТЛЕТСКИ ВИКЕНД :: Semberija INFO ::

 

АКАДЕМСКИ АТЛЕТСКИ ВИКЕНД


Протеклог викенда АК „Академац“ наступио је на три такмичења и побрао све што се планирало током припрема за наступ на тркама које су саме по себи мегдан за одмјеравање снага са најуспјешнијим такмичарима у БиХ и региону.

-Наступили смо на два такмичења у Србији: прво, у суботу "ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ У КРОС ТРЧАЊУ" у Ваљеву. На побједничко постоље стали су наши млади атлетичари: Димитрије Чутурић, бронзана медаља у трци на  200м у категорији дјечака 2016. годиште док је наш чувени двојац, Зоран Благојевић и Павле Савић наступио у крос трци на 500м освојивши златну односно сребрну медаљу. Недјељно поподне било је резервисано за наступ на "9. ТРЦИ КРОЗ ВЛАСЕНИЦУ" на којој поново није изостао успјех наших атлетичара. Двије златне медаље су освојили наши такмичари: Ивона Ћевриз у категорији дјевојчице 2010. годиште у трци на 300м и поново Павле Савић у трци на 250м за дјечаке 2012. годиште. Мало спортске среће и ферплеја је недостајало да наша најмладја такмичарка Лара Ћевриз освоји медаљу у трци на 150м“, стоји у саопштењу за јавност АК „Академац“ из Бијељине.

Врхунац такмичарског викенда зачинио је Зоран Благојевић који је, у својој узрасној категорији остварио најбоље вријеме на 71. Уличној трци Града Београда.

-Мало спортске среће да се попне на побједничко постоље недостајало је нашем Милошу Јефићу који је Теразије претрчао у најјачој конкуренцији те прошао кроз циљ као петопласирани. Честитамо нашем тренеру Миодрагу Миши Марјановићу на стручном приступу у тренажном процесу“, саопштили су уз АК „Академац“.