ФАМОС СЕ ХРАБРО ДРЖАО ДО СУДИЈСКЕ НАДОКНАДЕ, АНДРИЈА ЈАЊИЋ ДОНИО СЛАВЉЕ РАДНИКУФАМОС СЕ :: Semberija INFO ::

 

ФАМОС СЕ ХРАБРО ДРЖАО ДО СУДИЈСКЕ НАДОКНАДЕ, АНДРИЈА ЈАЊИЋ ДОНИО СЛАВЉЕ РАДНИКУФАМОС СЕ


Фудбалери Радника су у 9. колу Прве лиге Републике Српске савладали Фамоса 2:1, а јунак је штопер Андрија Јањић, који је у петој минути судијске надокнаде погодио за побједу.

У утакмици која није била богата шансама, Фамос је дошао са намјером да се храбро супротстави противнику и то су и урадили. Онако како су и навикли, ишли су максимално на сваку лопту, нису дали пардона другопласираној екипи шампионата и умало за то да буду награђени. Радник до водства долази у 21. минуту када је Круз оборен у продору у казненом простору, а судија Јевтић без дилеме показује на пенал којег у гол претвара капитен Александар Васић. Тек по нека полу шанса или покушај домаћих услиједио је након тога, Фамос је затворио прилазе голу Рончевића и стајало је 0:0. У 38. минути и Фамос тражи пенал након пада Аднана Вранешића, али Јевтић само одмахује руком, а због симулирања Вранешићу показује жути картон. 

И наставак сусрета доноси сличну игру, с том разликом што је Фамос стигао до изједначења. Играла се 63. минута када Никола Даниловић главом постиже свој првијенац у дресу Фамоса и доноси изједначење Мотористима. Повлаче и један и други тренер тада своје потезе, Ђурић баца карте више у напад, Војводић појачава одбрану и ушло се у шаховску партију. На жалост Фамоса, а на радост Радника она припада домаћину. Играла се пета од осам минута судијске надокнаде када штопер Андрија Јањић након прекида погађа за водство, а тиме и побједу Радника, исто тако својим првијенцем у дресу новог клуба.

РАДНИК - ФАМОС 2:1 (1:0)

Градски стадион у Бијељини
Гледалаца: 700
Судија: Александар Јевтић (Приједор)
Стријелци: 1:0 Васић 21п, 1:1 Даниловић 63, 2:1 Јањић 90+5
Жути картони: Деспотовић, Стјепановић (Радник), Лазић, Вранешић, Абрего (Фамос)

РАДНИК: Митровић, Јањић, Матковић (од 73. Сантрач), Васић, Круз, Стјепановић (од 73. Максимовић), Стевановић (од 63. Дошло), Деспотовић, Албијанић (од 84. Абдулфатаи), Перишић, Ристановић

ФАМОС: Рончевић, Абрего, Вранешић (од 46. Пирт), Хркало, Перовић, Тешанвоић (од 46. Тиро), Марковић (од 81. Цицовић), Лазић, Куљанин (од 76. Дракул), Блажић (од 84. Гомеш), Даниловић
 
(СпортДЦ)