АНА ЗЕКИЋ, ОДБОЈКАШИЦА ЖОК „РАДНИК“ ИЗ БИЈЕЉИНЕČ Дјевојка чије вријеме долази :: Semberija INFO ::

 

АНА ЗЕКИЋ, ОДБОЈКАШИЦА ЖОК „РАДНИК“ ИЗ БИЈЕЉИНЕČ Дјевојка чије вријеме долази



Почетком августа ове године из Женског одбојкашког клуба „Радник“ обавијестили су јавност да је једна од њихових младих одбојкашица добила позив селектора женске одбојкашке репрезентације БиХ. Сличних позива било је и раније, али овдје се радило о нечему потпуно другачијем. 

Ана Зекић је овај пут добила позив у сениорску репрезентацију са којом је учествовала на Европском првенству (15.08. – 03.09.) које се одржало у Белгији, Италији, Њемачкој и Естонији.



- Седам година тренирам одбојку у ЖОК „Радник“. Свако дијете би требало да тренира неки спорт, а лично мислим да је одбојка најљепши женски спорт, јер обезбјеђује добар психофизички развој, стасавање, пружа лијепа дружења... Тренутно играм за сениорски тим ЖОК „Радник“ који се такмичи у Првој лиги РС. Млада смо екипа, али када се у млађим селекцијама успјешно савлада „школско градиво“, онда нема много проблема у сениорском тиму. Позив у репрезентацију БиХ за мене је велика част. Прошле године сам учествовала само на припремама, ове године у мају сам играла ЦЕВ Златну лигу са сениоркама, а онда сам се средином јула нашла на ширем списку за припреме. Припреме су трајале мјесец дана, тренирали смо напорно два пута дневно и на крају сам ушла у екипу која је наступила на Европском шампионату. Посебно ми је драго да сам, уз Дору Брашнић из Орашја једина одбојкашица из домаћих лига. Дора и ја смо биле најмлађе у екипи, па су нас остале одбојкашице из екипе баш пазиле, а ми смо од њих научиле много, и о спорту, и о животу. Била је то сјајна епизода у мом животу, а пошто ћу се и даље бавити одбојком ја вјерујем да моје вријеме долази и да ће оваквих првенстава још бити. Треба бити истрајан у тренинзима, бити стрпљив, непрестано се усавршавати и резултат сигурно неће изостати“, рекла је Ана Зекић за „Семберија инфо“.




Рођена је 2005. године и поред позива у сениорску била је позвана и у јуниорску репрезентацију БиХ гдје је требала наступити на Балканском првенству за одбојкашице које се почетком августа одржало у Брчком. Међутим, селектор Стеван Љубичић је одлучио да Ану задржи међу сениоркама.
 
- Са поносом можемо рећи да је још једна одбојкашица из нашег клуба стасала за сениорску репрезентацију БиХ. Иако још јуниорка, Ана Зекић је својим играма доказала да је ЖОК ,,Радник” и даље клуб који ствара играчице врхунског нивоа. У протеклих 26 година постојања клуба у разним репрезентативним селекцијама БиХ и Србије учествовало је више од 20 наших дјевојака“, рекао је за „Семберија инфо“ Мирослав Мићић, тренер ЖОК „Радник“. Он је истакао да је Ана рано остала без родитеља и да су је сви у клубу прихватили као своју најрођенију. Поред успјеха на паркету, Ана је одлична ученица Техничке школе „Михајло Пупин“ на одсјеку за рачунарство и програмирање. ЖОК „Радник“ је ове, као и претходне двије године, пријавио Ану на конкурс за стипендију које Министарство породице, омладине и спорта додјељује перспективним спортистима. Ове године надају се позитивном одговору.


Семберске новине - Семберија инфо