Игокеин турнир поводом 50. рођендана: Домаћин на Галатасарај :: Semberija INFO ::

 

Игокеин турнир поводом 50. рођендана: Домаћин на Галатасарај


ЛАКТАШИ - Такмичење другог дана Игокеиног турнира поводом 50. рођендана данас од 17 часова отвориће Хапоел Јерусалим и Турк Телеком.

Од 20 часова састаће се Игокеа и Галатасарај, а обје утакмице биће игране у Лакташима. Израелски тим је актуелни шампион своје државе и са клупе га предводи српски тренер Александар Џикић. Екипа је састављена од израелских и америчких кошаркаша те ће идуће сезоне поново наступати у ФИБА Лиги шампиона гдје ће им у групној фази ривал бити Галатасарај.

С друге стране клуб из Анкаре ове сезоне преузео је Ненад Чанак умјесто Ердема Џана који је отишао у Анадолу Ефес. Чанак је био асистент Џикићу током сезоне 2016/17 у Партизану након које се отиснуо у самосталне воде.

Игокеа је синоћ играла против ЦСКА на отварању турнира и за само 24 часа одиграће нову утакмицу. Галатасарај јој је био ривал у групи Лиге шампиона претпрошле сезоне. Не рачунајући Партизан, домаћин турнира раније је већ играо са три гостујућа тима и само са ЦСКА до синоћ никада није одмјерио снаге.


Глас Српске