Американац се побунио због Ђоковића :: Semberija INFO ::

 

Американац се побунио због Ђоковића


Тениски стручњак Американац Бред Жилберт поткачио је мало организаторе Вимблдона и предложи им да наредне године мечеви на Централном терену стартују раније.

Новак Ђоковић је меч против Хуберта Хуркача почео у недјељу, завршиће у понедјељак, јер је прекинут због полицијског часа, а на терен ће опет морати у уторак, наравно, уколико се пласира у четвртфинале.

Српски тенисер је у осмини финала играо трећи меч на Централном терену на ком такмичење почиње од 14.30 часова, а завршава се већ у 23.00 због одлуке локалних власти донијете  2009. године.

Новак није успио да заврши меч против Хуберта пошто је због полицијског часа у Лондону прекинут дуел након што је српски тенисер повео са 2:0 у сетовима, послије два неизвјесна тајбрејка.

"Лудило! Не можемо да завршимо три меча на Централном терену. Можда да мечеви сљедеће годину почињу у 12 часова на главном терену", предложио је Бред Жилберт организаторима Вимблдона и један је од ријетких који је о овоме проговорио. 

Ово правило је ступило на снагу 2009. године када је Централни терен добио кров, па тако постао и затворени објекат након што нестане дневна свјетлост. Како се не би узнемиравало локално становништво, а вијеће Мертона је само наложило да се мјере примјењују и на терене Вимблдона. Жеља је да се заштити локално становништво, које не жели гужву и буку, преноси "Информер". Такође, како кажу, проблем је транспорт и безбједни одлазак навијача и осталих актера својим кућама.

Јавни превоз у британској престоници ради од пет ујутру до поноћи, док је, на примјер, у Њујорку доступан током цијеле ноћи.

Ђоковићу треба један сет како би ставио тачку на меч и било би добро да посао што прије заврши иначе би могао да буде у великом проблему. У случају побједе над Хуркачом он ће на терен изаћи три дана заредом. У недјељу и понедјељак против Хуркача, па у уторак против Рубљова у четвртфиналу.

Ове сезоне се већ десило да се неки меч прекине због полицијског часа на Централном терену, када су играли Енди Мареј и Стефанос Циципас.

(Б92)