Селекција репрезентације БиХ у сједећој одбојци одбранила титулу првака Златне Лиге Нација :: Semberija INFO ::

 

Селекција репрезентације БиХ у сједећој одбојци одбранила титулу првака Златне Лиге Нација


Најтрофејнија репрезентативна селекција Репрезентација Босне и Херцеговине у сједећој одбојци одбранила је титулу првака Златне Лиге Нација која је одржана у Баликеширу, у Турској од 23 до 25 јуна.

У полуфиналном сусрету савладали су репрезентацију Турске 3:0 (25:8;25:12;25:14), а у финалу бољи су били од репрезентације Украјине након одличног повратка у сусрет гдје су након изгубљеног првог сета у коначници славили са 3:1 (19:25; 25:16; 25:14; 25:8)

Ово је било треће издање Златне Лиге Нација, а бх. одбојкаши су били прваци сва три пута и на тај начин остају једина репрезентација која ју је освајала.

Поред колективног признања, индивидуалне награде добили су за МВП Мирзет Дуран и Сабахудин Делалић.

За репрезентацију су наступали играчи: капитен Делалић Сабахудин, Дуран Мирзет, Хамзић џевад, Медић Асим, Годињак Исмет, Манко Аднан, Јусуфовић Ермин, Чанчар Низам, Шехић Армин, Бркић Јасмин, Црнобрња Стеван, џино Един, Мркаљевић Асмир, Шерифовић Елвис, те стручни штаб на челу са селектором Махмутовић Ифетом, асистенти селектора: Мехмедовић Ејуб, Салкић Неџад, тим менаџер: џевад Шабета, физиотерапеут: Ранџеловић Миодраг и статистичар Елдар Хамзић.

Ово је била одлична увертиру за Европско првенство које се одржава у октобру у Италији, гдје је циљ освајање првог мјеста и самим тим осигуран пласман на Параолимпијске игре у Паризу 2024. године, саопћено је из бх. тима сједеће одбојке.


Фена / БХРТ