ИСТОРИЈСКИ РЕЗУЛТАТИ БИЈЕЉИНСКОГ СПОРТА :: Semberija INFO ::

 

ИСТОРИЈСКИ РЕЗУЛТАТИ БИЈЕЉИНСКОГ СПОРТА


Љубитељи спорта у нашем граду у суботу, 29. априла свједочили су исписивању нових страница историје бијељинског спорта. Те ноћи, два спортска колектива остварили су успјех какав нико никада раније у Бијељини није постигао.

Одбојкаши ОК „Радник“ су по први пут освојили титулу најбоље мушке екипе у Босни и Херцеговини. Сезону 2022/23. бијељински одбојкаши ће памтити по три титуле које су потпуно заслужно освојили.



Поред шампионске титуле ОК „Радник“ је освојио Куп БиХ и Куп Републике Српске. Очекујемо њихов наступ у европским такмичењима.

У исто вријеме када су се одбојкаши Радника у Орашју борили за свој трећи овосезонски пехар, кошаркаши КК „Будућност Пролаб“ су у Градској дворани у Рачанској улици играли трећу одлучујућу утакмицу четврт финала плеј офа Првенства БиХ против КК „Босна“, популарних сарајевских Студената.



У претходна два сусрета и једни и други су уписали по побједу па је суботњи меч одлучивао не само о путнику у полуфинале плеј офа већ и о учеснику АБА 2 лиге за сљедећу сезону. Треба истаћи да кошаркаши Будућности, од првог минута меча ништа нису препустили случају и на крају су славили резултатом 94:59 (17:12, 25:10, 24:20, 28:17). У полуфиналу плеј офа КК „Будућност Пролаб“ ће играти против КК „Игокеа“.

Ако је неко помислио да је овим сезона успјеха завршена, преварио се. За неколико дана почиње лов на титулу првака БиХ још једног бијељинског клуба. У недјељу, седмог маја КМФ „Радник МД Схоп“ игра прву утакмицу полуфинала плеј офа Премијер футсал лиге Босне и Херцеговине. Обзиром на све што су футсалери Радника учинили током претходне три године, нико не сумња у њихов квалитет и високу амбицију. 



Да подсјетимо: У оквиру манифестације “Избор спортисте године Града Бијељина за 2022. годину” стучни жири је у категорији “Најбољи спортиста у сениорској конкуренцији” на прва три мјеста изабрао: Давора Арнаутовића (КМФ “Радник МД Схоп”), Луку Јовановића (КК “Будућност Пролаб”) и Николу Дрљића (ОК “Радник”). Натупајући на високом нивоу, Лука и Никола су у досадашњем дијелу 2023. године показали да прошла година и постигнути резултати нису били случајност. Ништа мање не очекујемо ни од Давора Арнаутовића у мечевима који слиједе.


​Семберија инфо