У КК "УНСУ" ЗАДОВОЉНИ НАСТУПОМ У БАЊА ЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

У КК "УНСУ" ЗАДОВОЉНИ НАСТУПОМ У БАЊА ЛУЦИ


У суботу, осмог априла Бања Лука је била домаћин 19. Међународног карате турнира "Бања Лука ОПЕН 2023" који традиционално организује Карате клуб "Синђелић". 

Турнир је ове године окупио око 1000 такмичара и такмичарки свих узраста из пет околних земаља.
 
-Као и увијек, Карате клуб "УНСУ" својим активностима и учешћем подржава све карате догађаје у Републици Српској па тако и овај догађај није протекао без наших представника. Овог пута боје нашег клуба представљала је мушка такмичарска екипа у кадетској и пионирској конкуренцији. Остварени су одлични резултати тако што смо у двије тежинске категорје успјели остварити два наша финала и тако освојити четири медаље: двије златне и двије сребрне", стоји у саопштењу КК "УНСУ"
 
Прво клупско финале десило се у кадетској конкуренцији, у категорији (-52кг) гдје су се састали Вукашин Трипуновић  и Иван Кнежевић. За златну медаљу се изборио Трипуновић док се сребром окитио Кнежевић.



У другом клупском финалу у категорији пионира (2011. годиште) састали су се Андреј Јаковљевић и Андреј Ђурић. Златну медаљу освојио је Јаковљевић, док је сребро припало Ђурићу. 

-Поред њих један од наших најмлађих пионира, Андреј Миловановић овога је пута остао без медаље али је показао да се на њега у будућности може рачунати. Турнир је био заиста масован и квалитетан и послужио нам је као један од посљедњих припремних за државно првенство БиХ за дјецу до 13 година, које је на распореду крајем мјесеца у Зеници. Имајући у виду чињеницу да су се у веома озбиљној конкуренцији наши такмичари успјели изборити за два клупска финала више смо него задовољни наступом у Бања Луци. Оно што нам је посебно драго је чињеница да наши кадети полако подижу форму пред наступе у Свјетској лиги за младе овог љета у Поречу, док пионири показују да су спремни за предстојеће државно првенство", поручили су из КК "УНСУ".

(Семберија инфо)