Ђоковић рутински добио Гакова у Монте Карлу :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић рутински добио Гакова у Монте Карлу


Српски тенисер, ​Новак Ђоковић натјеран је на посао у свом првом мечу од фебруара. Први носилац борио се против изненађујућег квалификанта Ивана Гакова и рутински га добио са 7-6(5) и 6-2 за сат и 47 минута. Србин је остварио своју прву побједу резултатом 2:0 у Монте Карлу још од 2021. године.

Ђоковић је играо свој први меч након више од мјесец дана након што није могао играти у Индијан Велсу и Мајами Опену због статуса невакцинисаног. Први носилац суочио се с непознатим противником 198. тенисера свијета Иваном Гаковим, који је успио само ући у квалификације у Монте карлу након четири повлачења у петак.

26-годишњак је већ изразио своје узбуђење што ће се суочити с човјеком којег је назвао "ГОАТ" (најбољи свих времена), рекавши за АТП: "Без обзира на бодове, новац, најбоља награда је играти сутра против најбољег свих времена. То је најбоље што сам могао пожељети”, објаснио је Гаков.

Гаков је такође обећао да ће се суочити с Ђоковићем "као да је то само још један меч" и остао је при својој ријечи јер је запријетио Србину на почетку, а 35-годишњак је био присиљен спасити двије брејк лопте при резултату 2-2. Након што је искористио двије властите брејк лопте, Ђоковића је затим на кратко сломио 198. тенисер свијета у заостатку 3-4.

Двоструки бивши првак у Монте Карлу направио је прекид и први сет је отишао у тајбрејк, а мало је дијелило првог носиоца од квалификанта. Пар је размијенио мини-брејкове прије него што је Ђоковић поновно повео и успио закључити тијесну партију 7-6(5) за сат и девет минута.

Обојица су такође кренула снажно у сету број два, држећи се с релативном лакоћом у прва четири гема. Али, двоструке грешке почеле су се увлачити у Гакову игру и он је по други пут сломљен јер је први носилац повео 3-2.

22-струки Гренд слем првак почео је бјежати с мечом, сломивши Гакова по други пут и сервирајући за меч при резултату 5-2. Ђоковић је био присиљен спасити брејк лопту, али је успио затворити по бједу у два сета након изазова у првом сету, ускративши 26-годишњаку његову другу побједу на турниру.

То је Ђоковићева прва побједа у Монте Карлу од 2021., након што је изгубио свој први меч од Алехандра Давидовича Фокине прије 12 мјесеци. Свјетски број 1 побиједио је Јаника Синера прије двије године, али га је у трећем колу пореметио британски број 2 тада, Дан Еванс.

Сада ће се суочити или са 16. носиоцем Лоренцом Мусетијем или с другим квалификантом Луком Нардијем, с тим да ће се пар борити у сриједу. Ђоковић се ове године такмичи за успјех у Монте Карлу, посљедњи је наслов подигао 2015. и побиједио тек у свом другом мечу на турниру од 2019. године.

(Независне)