Звезда голеадом увеличала рођендан :: Semberija INFO ::

 

Звезда голеадом увеличала рођендан


БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде побиједили су данас у Београду екипу Новог Пазара резултатом 5:1 (2:1) у мечу 26. кола Суперлиге Србије.

Црвена звезда је повела у 11. минуту голом Марка Ракоњца. На 1:1 изједначио је Андрија Мајдевац из пенала у 25. минуту. "Црвено-бели" су повели у 33. минуту преко Гејлора Канге из једанаестерца. Нови Пазар је у 38. минуту имао прилику да изједначи, а Митар Ергелаш је погодио стативу. Прво полувријеме је завршено вођством Црвене звезде резултатом 2:1.

Канга је на 3:1 повисио у 74. минуту. Александар Катаи се уписао у стрелце у 77. минуту, а коначан резултат поставио је Ракоњац четири минута касније.

Црвена звезда је прва на табели СЛС са 72 бода, док је Нови Пазар шести са 44. "Црвено-бијели" ће у наредном колу гостовати Напретку у Крушевцу, док ће Нови Пазар на свом терену играти са Колубаром.

Црвена звезда је на овом мечу организовала прославу 78. рођендана пред неколико десетина хиљада навијача. Уочи почетка меча Гејлору Канги уручен је дрес са бројем 200. Канга је на мечу са Новим Пазаром одиграо 200. утакмицу у дресу "црвено-белих".

Тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић изјавио је да је задовољан ујбедљивом побједом.

-Нови Пазар је организована екипа и знају шта раде, а ми смо имали простора да дамо шансу играчима који нису пуно наступали и осетило се то што се тиче меч форме, јер нисмо уиграни у том саставу и формацији, и уз то смо примили несрећан гол. Међутим, нисмо паничили, нити били фрустрирани, већ наставили да контролишемо дешавања на терену и кад год сломимо противника буде лакше. Некад треба 15, некад 90 минута, али то је драж фудбала. Драго ми је због навијача што смо постигли пет погодака и увеличали рођендан - рекао је Милојевић, преноси званични сајт Црвене звезде.

Он је похвалио нападаче Црвене звезде Марка Ракоњца и Александра Пешића.

Милојевић је истакао да се нада да ће Црвена звезда имати велику подршку навијача и на наредним утакмицама.

-Момци заслужују овакву посету на свакој утакмици. Имамо још два меча до плеј-офа и надам се да ће навијачи у још већем броју доћи на те две утакмице - закључио је Милојевић.


​Танјуг / Глас Српске