МИЛОРАД МИЛЕ ПОПОВИЋ ПОП: Посјећао на Јокановића и Катанеца :: Semberija INFO ::

 

МИЛОРАД МИЛЕ ПОПОВИЋ ПОП: Посјећао на Јокановића и Катанеца


Милорад Поповић Поп из Балатуна оставио је значајан траг у историји ,,Пролетера’’, као добар играч, а прије свега снажна и поштена личност која је остављала потребу дубоког поштовања.

Поп је поникао у ФК ,,Глумац“ из Балатуна и одмах је примијећено да одскаче од осталих вршњака својим начином игре и техником. Након краћег времена позвали су га из  ФК ,,Радник“ из Бијељине да се опроба у већој средини, што је он и учинио. Међутим, није успио да се наметне тадашњим тренерима, па је дошао у ,,Пролетер’’  који се тада такмичио у Регионалној лиги БиХ ,,Сјевер’’. Биле су то осамдесете године двадесетог вијека, а Поп је својом игром задњег везног играча посјећао на Јокановића или Катанеца и био непремостива препрека за противничке нападаче. Остао је упамћена и драга личност у сјећањима навијача ,,Пролетера’’, а посебно суиграча, тренера и чланова управе у тадашњем времену. За ,,Пролетер’’ је одиграо неколико стотина утакмица, од којих су неке биле врло важне и значајне.

Милорад Поповић је и данас радо виђен гост у Дворовима и на дружењима ветерана фудбалског клуба ФК ,,Пролетер“ из Дворова и јединствена је спона у пријатељству Пролетера и Балатуна.

За исписивање историје ФК ,,Пролетер“ из Дворова, Милорад Поповић Поп је од 1999. године носилац Бронзане плакете ФК ,,Прелетер’’ из Дворова, забиљежио је из архива овог клуба Владан Симеуновић.

ИЗ АРХИВА ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ / ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ