ОМЛАДИНСКИ ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ЗЕНИТ“ И УРОШ МИЛОШЕВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ОМЛАДИНСКИ ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ЗЕНИТ“ И УРОШ МИЛОШЕВИЋ


Таленат и рад нађу свој пут до успјеха

Двојица заљубљеника у фудбал, Жарко Новаковић и Срђан Шушић основали су ОФК „Зенит“ прије седам година и до сада је кроз ову школу фудбала прошло преко 500 дјечака. Обојица су лиценцирани фудбалски тренери који су, поред стручних знања и вјештина у ОФК „Зенит“ уложили себе. Све са циљем да од једне школе фудбала направе једну велику породицу. На питање о тајни успјеха један од тренера-оснивача каже да оно по чему се разликују од других јесте отвореност наших тренера према дјеци и њиховим родитељима. 



-Желим да кажем да у Бијељини има још стручних тренера и да су услови тренирања добри. Међутим, ми смо изградили тај добар однос и за све нејасноће, за све проблеме тренери су на располагању родитељима и дјеци. То је условило настанак јако добрих пријатељстава под кровом ОФК „Зенит“. Нама је примарни циљ да изградимо средину у којој ће се дјеца моћи нормално социјализовати и учити о понашању у различитим приликама. Колико смо успјели говори чињеница да у нашу школу долазе дјеца из града, али и дјеца из Угљевика, Јање, Главичица, Обарске, чак из Братунца“, рекао је за „Семберија инфо“ Жарко Новаковић, тренер ОФК „Зенит“.



Пажњу јавности у Бијељини претходних дана је привукла информација да је један од дјечака из ОФК „Зенит“ потписао уговор за млађе категорије ФК „Партизан“. Ријеч је о Урошу Милошевићу, дјечаку који је рођен 2008. године. Одмах по формирању ОФК „Зенит“ почео је тренирати са њима и заједно са Школом фудбала растао је и Урош. Игра на позицији одбрамбеног фудбалера, са потенцијалом да игра и у везном реду.

-Подсјећамо, 14. марта и званично је наш дугогодишњи капитен Урош Милошевић постао члан београдског ,,Партизана’’. Да се упорност, рад и стрпљење исплати показао је и наш Уки. Иако миран и повучен ван терена, на зеленом тепиху показује свој раскошан таленат, смиреност, грациозност и велику борбеност, што га је и довело до београдског ,,парног ваљка”“, стоји у саопштењу ОФК „Зенит“.
Уз Уроша, и његова два брата, Марко и Новак су дио ,,Зенитове’’ породице. Са ОФК „Зенит“ која се посветила раду са дјецом до пионирске селекције браћа Милошевић су пропутовали кроз многе градове, упознали много другова и стекли лијепа искуства.



ПРИМЈЕР ПРАВОГ ФУДБАЛЕРА

-Урош је фино, културно дијете. Прави примјер какав један фудбалер треба бити. Желио бих похвалити Урошеве родитеље који су имали прилику, прије три године, послати Уроша у ,,Партизанову’’ школу фудбала. Већина родитеља би се полакомила и пожурила направити један такав корак који у већини случајева не заврши добро по спортску будућност дјетета. За разлику од већине, они су одлучили оставити Уроша у Бијељини, гдје је претходне три године стално растао са нама и уз нас, тако да сада у ,,Партизан’’ иде један много стабилнији и квалитетнији дјечак. Генерално, за све родитеље, који имају талентовану дјецу за спорт и вољни су улагати у њихов развој, у Бијељини има клубова у свим спортовима који, дјетету до 15 година, могу пружити јако добре услове за спортско стасавање. Тек касније могу се слати у друге градове на даље усавршавање“, нагласио је за портал ,,Семберија инфо'' Жарко Новаковић, тренер ОФК „Зенит“ Бијељина.


Семберске новине - Семберија инфо