ЖКК Феникс медаљу додијелио и Проинтеру :: Semberija INFO ::

 

ЖКК Феникс медаљу додијелио и Проинтеру


Титула вицешампиона у Премијер лиги Босне и Херцеговине, највећи је успјех Женског кошаркашког клуба Феникс, захваљујући којем су се Бањалучанке пласирале и у сениорску АБА лигу. Поносни смо на своје сребро, не крије тренер и предсједник клуба Дарко Косић, који је једну медаљу сачувао за посебне госте - компанију Проинтер ИТСС.

"Захваљујући подршци која је стигла у право вријеме, у протеклој сезони нанизали смо успјехе и зато ово сребро припада и њима", каже Дарко.

"Као друштвено одговорна компанија много су нам помогли и подржали све наше активности, не само у оквиру сениорског тима. Ми смо учествовали и на Прокидс фестивалу и од Проинтера добили подршку за бесплатну школу кошарке. Надам се успјешној сарадњи и убудуће и неким новим, лијепим пројектима", каже Дарко.



Подршку и у времену које долази обећава директорица Проинтера Гордана Ковачевић. У протеклих неколико година, бројна признања стигла су на адресу те компаније, али ово "женско" сребро је, признаје, нешто посебно.

"Са Фениксом, али и многим другим клубовима, Проинтер као друштвено одговорна компанија сарађује још од свог настајања. Пратили смо их и прије него што смо постали спонзор, а мени је било посебно важно што се ради о женском кошаркашком клубу. Знали смо да ће оправдати наше повјерење и од срца им честитам на овом великом успјеху. Ту смо да им помогнемо и убудуће", каже Ковачевић.

А убудуће, тачније, у наредна четири викенда, млађе категорије играју своје финалне турнире на нивоу Републике Српске и надају се завршници првенства БиХ. Била је ово тешка сезона, али смо постигли много тога, каже седамнаестогодишња Анђа Маринић, која се од кошаркашке лопте не раздваја од дјетињства.

"Тренирам од своје седме године и већ 10 година сам у овом клубу. Прошли смо кроз напорну сезону, дали све од себе и освојили сребро. Као јуниорка сам играла са сениорском екипом, много тога сам научила и вјерујем да ћемо у годинама које долазе само напредовати", каже Анђа и додаје да су дјевојке презадовољне условима у којима раде, тренером и атмосфером у клубу.

Да је тако потврђује и Анђин "распоред" који изгледа овако - ујутро иде у Медицинску школу, послије школе на тренинг, па увече на још један. И све то јој није  нимало тешко.

Независне новине