ЧЛАНОВИ ПОРОДИЦА ПОЗИТИВНИХ НА KОВИД 19, ТАКОЂЕ СУ ПОД НАДЗОРОМ ХЕС-А :: Semberija INFO ::

 

ЧЛАНОВИ ПОРОДИЦА ПОЗИТИВНИХ НА KОВИД 19, ТАКОЂЕ СУ ПОД НАДЗОРОМ ХЕС-А


Директор Дома здравља Бијељина др Душко Миловановић потврдио је да је дошло до погоршања епидемиолошке ситуације, те да ХЕС ради интензивно на идентификовању свих контаката са позитивним особама и стављању под надзор.

-Све службе Дома здравља функционишу у складу са препорукама Министарства здравља. Комуникација и контакт грађана са Службом породичне медицине, као и осталим службама, препорука је, претходно се успоставља телефонским путем, а ако се договори долазак у здравствену установу, морају се испоштовати све мјере личне заштите и пролазак тријажног пункта, гдје се попуњава и епидемиолошка анкета. Подсјећам да особе које су позитивне на вирус корона одлазе у кућну изолацију у трајању од 14 дана, а чланови њихових породица такође су под надзором ХЕС-а“, рекао је др Миловановић.

​Он је поновио да се тестирају особе са симптомима које процјењује породични љекар уз консултацију са епидемиологом или уколико епидемиолошка служба процијени да су у питању контакти првог степена. За све остале се препоручује праћење стања, а уколико би дошло до погоршања здравственог стања, врши се тестирање.

Semberija info