Креативна радионица у угљевичкој школи: Чврста веза између ученика, родитеља и учитеља :: Semberija INFO ::

 

Креативна радионица у угљевичкој школи: Чврста веза између ученика, родитеља и учитеља


У поводу предстојећег највећег хришћанског празника-Васкрса родитељи ученика другог разреда основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика одржали су креативну радионицу фарбања јаја.
 
Ученици су родитељима подијелили по кувано јаје, потребан материјал и дали упутство за рад.
 
Учитељица Дубравка Митровић рекла је да се родитељи на овај начин укључују у рад васпитно-образовне установе и активности ради бољег разумијевања природе учења и развоја ефикасности пружања подршке својој дјеци.
 
 
-Циљ је да подстичемо родитеље да се укључе у рад школе преносећи ученицима своја искуства,дајући свој допринос.Кроз такве родитељске часове ученици могу да стекну многа искуства слушајући савјете и интересантне приче-навела је Митровићева.
 
На тај начин према Митровићевим ријечима успоставља се чврста веза између ученика, родитеља и учитеља.
 
-Сви заједно чинимо једну здраву заједницу са заједничким циљем остварења  најбољег образовања и васпитања за сваког ученика. Непроцјењљиво је било видјети родитеље како рукама исцртавају мотиве на јајима,а на лицима ученика велику радост-рекла је Митровићева.
 
 
Учитељица и њени ученици пожељели су суграђанима да у срцима свих људи буду доброта и љубав уз срећан и благословен Васкрс.