Ухапшена велика међународна криминална група: Одузета дрога, оружје и новац :: Semberija INFO ::

 

Ухапшена велика међународна криминална група: Одузета дрога, оружје и новац


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, поступивши по наредби Основног суда у Бијељини, те уз сагласност Окружног тужилаштва Бијељина, 27. маја у вечерњим сатима извршили су претрес викендице у селу Суво Поље код Бијељине, саопштио је на данашњој конференцији за штампу начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић.

Претрес је извршен ради сузбијања кривичних дјела из области злоупотребе дрога, оружја и проституције.



„Приликом претреса у објекту је пронађено 35 криминогених особа, 26 мушкараца и девет женских особа.
Том приликом пронађено је и привремено одузето 14 пакетића кокаина, укупне масе око 46 грама, девет комада медицинских дрога, девет пиштоља различитог калибра, један гасни пиштољ, три панцира, те више од 20.000 КМ у разним валутама. У овој полицијској акцији ухапшени су припадници организоване међународне криминалне групе, а то су: А.Г., П.С., Ж.С., Р.С., Р.Д., С.С., С.П., Д.П., З.Ћ., В.К., С.М., М.Т., Е.Х. и Ж.В., сви држављани БиХ, А.Б., држављанин Словеније и Т.М., држављанка Србије“.

Ћосић је изјавио да су у току консултације са надлежним тужилаштвом у циљу реализације наведеног предмета у којем је 16 особа ухапшено због почињених кривичних дјела, неовлаштена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, те због кривичног дјела навођења на проституцију. 

​Семберија инфо - Љ. Љубојевић