Зелена пијаца у Бијељини ради скраћено радно вријеме од 7 до 15 часова радним даном, викендом од 7 до 12 часова. :: Semberija INFO ::

 

Зелена пијаца у Бијељини ради скраћено радно вријеме од 7 до 15 часова радним даном, викендом од 7 до 12 часова.


У складу са препорукама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, са циљем превенције ширења новог вируса Корона (Ковид-19), на Зеленој пијаци, још 15.03.2020. године смо спровели дезинфенкцију свих површина у Зеленој пијаци. То смо наставили да радимо сваки дан након затварања пијаце, а јуче смо опрали комплет пијацу и извршили дезинфекцију исте.

Такође, наши радници контролишу улаз у пијацу, да се не би стварала гужва у пијаци и да у пијаци не буде више од двадесет купаца, приликом куповине држи се дистанца између продавца и купца. Сви наши корисници користе рукавице. 

Истакао бих да смо и прије ове ситуације од стране грађана за хигијену били оцијењени прилично високом оцјеном. Ово је увијек била најпознатија и најснадбдјевенија пијаца у региону. Март је вријеме када суграђани највише долазе на Зелену пијацу, траже домаће производе и купују зелениш. 

Цијене на пијаци се нису знатно мијењале, осим цијене лимуна и јабука које су се повећале. Најпродаванији производи на пијаци, поред зелениша, су: кромпир, пасуљ, лук, лимун и наранџа.

Данијел Перић, руководилац Службе за организацију пијачних услуга