Слабија фреквенција возила у БиХ, путовати рано ујутро :: Semberija INFO ::

 

Слабија фреквенција возила у БиХ, путовати рано ујутро


Стање на путевима 26. 06. 2022. у 06 : 30 сати

Фреквенција возила у БиХ је слабијег интензитета, а због високих дневних температура савјетујемо да се на дужа путовања креће у раним јутарњим или касним поподневним сатима, саопћено је из БИХАМК-а.

Данас (26.06.2022.год.) због радова на асфалтирању обуставља се саобраћај на магистралном путу Приједор-Бања Лука, на дионици Туњице-Шарговац. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на алтернативни правац (Омарска-Бронзани Мајдан-Бања Лука или Приједор-Бос.Дубица-Бос.Градишка-Бања Лука).

Због одржавања манифестације „512 Дани Ајватовице“ од 17:30 до 18:30 сати доћи ће до обуставе саобраћаја на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу. До вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја и вангабаритних терета на подручју Средњобосанског кантона.

Због санационих радова на вијадукту Клопче на дионици аутопута А-1 Зеница сјевер-Зеница југ, саобраћа се претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком. У ноћним сатима (22-06 сати) саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Доњи Вакуф-Травник (Комар), Жепче-Зеница (Голубиња), Рипач-Дубовско и Босански Шамац-Орашје (дионица Гребнице-Базик).

На путу Рудо-гранични прелаз Увац због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини, док је за остала возила брзина кретања на мосту ограничена на 20 км/х.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.


БХРТ