ЛИМУН НАГЛО ПОСКУПИО: Потрошачи надгледају цијене, у Српској НЕМА НЕСТАШИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛИМУН НАГЛО ПОСКУПИО: Потрошачи надгледају цијене, у Српској НЕМА НЕСТАШИЦЕ


На тржишту Републике Српске нема несташице, а да ли се поштује Уредба Владе РС о цијенама биће познато у наредним данима – поручују из Удружења потрошача “Дон” Приједор.

Муриса Марић из овог удружења за Српскаинфо каже да није уочено “дивљање” цијена било којих производа, истучући да је једино цијена лимуна нагло скочила.

– Није нам познат тачан разлог, али се највјероватније ради о томе да наши трговци прије проглашења епидемиолошких мјера нису имали значајне залихе овог воћа. Људи су почели у већим количинима да га купују због витамина, па је у једном тренутку дошло до несташице и онда када је стигао цијена му је негдје била и око седам марака – објашњава Марићева.

Сада лимун кошта око пет коневртибилних марака по килограму.

Марићева каже да потрошачи у посљедњих двадесетак дана углавном и немају приговоре на цијене или неке друге уочене неправилности.

– Ако и постоје неправилности, људи их не уочавају јер су сконцентрисани да што прије заврше куповину основних животних намирница. Морам да напоменем да смо примијетили да готово сви сада иду у набавке са списком, односно раде оно што смо ми раније стално препоручивали – истиче она.

Наводи да ће чланови Удружења “Дон” обилазити продавнице да виде да ли се поштује Уредба Владе РС о цијенама основних животних намириница.

–У том смислу очекујем и информације из Инспектората који су већ на терену – наводи Марићева.

Ово удружење потрошача се придружује апелу Владе РС да нема потребе стварати залихе основних животних намирница.

Потребно је, како кажу, пружити могућност свим потрошачима да купе основне животне намирице.

Српска Инфо