Чубриловић отворио Међународну научну конференцију “Безбједно-урбано-мобилно” у Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Чубриловић отворио Међународну научну конференцију “Безбједно-урбано-мобилно” у Бањалуци


Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић свечано је отворио Међународну научну конференцију “Безбједно-урбано-мобилно” у Бањалуци. Теме конференције биле су одржива урбана мобилност, електромобилност, унапређење безбједности саобраћаја, планирање саобраћајне инфраструктуре и превентива у безбједности саобраћаја.

-Конференција тематски је обухватила, како безбједност саобраћаја, тако и одрживу урбану мобилност. Изузетно је важно бавити се наведеним темама, јер су у ранијим стратешким документима постављени циљеви који нису у потпуности остварени. Због тога нам је потребна оваква конференција, како бисмо пружили одговоре на правце будућег дјеловања – поручио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић приликом отварања конференције.

Конференција је окупила преко 100 учесника – међународних стручњака из академске заједнице, научно-истраживачких установа и привреде из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, САД, Турске, Велике Британије, Бугарске, Јужноафричке Републике, Кине, Чешке.

Организатори научног скупа су Саобраћајни факултет Паневропског универзитета и компанија “ЕиБ Интернатионале” – центар за моторна возила.