ЕПИСКОП ВАЉЕВСКИ И ДВОЈИЦА ЊЕГОВИХ САРАДНИКА ЗАРАЖЕНИ КОРОНАВИРУСОМ :: Semberija INFO ::

 

ЕПИСКОП ВАЉЕВСКИ И ДВОЈИЦА ЊЕГОВИХ САРАДНИКА ЗАРАЖЕНИ КОРОНАВИРУСОМ


Српска православна црква је потврдила да је код епископа ваљевског Милутина и двојице његових сарадника потврђено присуство коронавируса и да су они у клиничком центру "Драгиша Мишовић" у Београду.

Епархија ваљевска демантује писање медија да је делегација из Италије била у посети у Ваљеву и додају да епископ Милутин у последњих неколико месеци није напуштао Епархију.

"Никаква делегација, никакви свештеници, ниједан верник или било која особа из Италије или било ког другог кризног подручја на свету није у последње време била у посети Епархији ваљевској", наводи се у саопштењу.
Истичу и да епископ Милутин, као и сви свештеници Епархије ваљевске, у последњих неколико месеци нису путовали ни у једно кризно подручје на свету које је заражено коронавирусом.

"Од тренутка проглашења ванредног стања, епископ Милутин ни за један метар није напустио седиште Епархије ваљевске и од почетка је поштовао правила самоизолације, одговорно дајући пример свим свештеницима и верницима", додају из Епархије ваљевске.

Истичу и да је епископ Милутин први у Српској православној цркви донео одлуку о прекиду освећења домова пред Васкрс, имајући у виду информацију да се у Ваљеву појавио вирус и старајући се и на тај начин да се спречи ширење заразе. 

Додају и да Епархија ваљевска и епископ Милутин немају никакве везе са појавом коронавируса у Ваљеву, као и да је Епархија ваљевска благовремено и одговорно предузела све потребне мере за спречавање ширења вируса. 

(РТС)