Михајловић: Хвала глумици на храбрости да пријави насилника :: Semberija INFO ::

 

Михајловић: Хвала глумици на храбрости да пријави насилника


БЕОГРАД - Исповијест глумице Милене Радуловић показује колико је сексуално насиље присутно у нашем друштву, али и колико га је тешко примјетити и пријавити, јер је перфидно и подмукло, изјавила је данас предсједница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић која је глумици захвалила на храбрости да пријави насилника.

Михајловић је, реагујући на вијест о хапшењу Мике Алексића, власника познате школе глуме, рекла да те појаве треба да нас наведу да се запитамо у каквом друштву живимо и шта можемо да урадимо да оно буде боље мјесто за живот наше дјеце.

У саопштењу достављеном медијима, Михајловић је навела да нас вијест о томе да су младе девојке годинама биле силоване и сексуално узнемираване у једној познатој и признатој школи глуме не смије да остави равнодушним.

- Хвала Милени и другим девојкама које су смогле храбрости да проговоре. Охрабрујем сваку жену да насилника пријави, јер нису саме у том паклу. Тужилаштво и друге надлежне институције су ту да одраде свој део посла и драго ми је да је процес већ покренут. Нико није толико моћан да за своја срамна недела не одговара - навела је Михајловић.

Увјерена је, додаје, да ће примјер тих дјевојака бити подстрек и другим женама са, нажалост сличним искуством, да подигну свој глас, да насилници буду кажњени.

- А да ми као родитељи, одрасли, зрели људи помогнемо да наша деца живе у безбеднијој и сигурнијој средини - рекла је Михајловић.

​Танјуг / Глас Српске