ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ ТРАЖИ ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ :: Semberija INFO ::

 

ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ ТРАЖИ ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ


Foto: MUP Srbije/Arhiva
Одбрана бивше државне секретарке у Министарству унустрашњих послова Дијане Хркаловић, уложила је данас жалбу на рјешење којим јој је у петак увече одређен притвор до 30 дана, којом тражи да јој притвор буде укине и омогући јој се одбрана са слободе.

О жалби ће наредних дана одлучивати кривично ванпретресно вијеће Посебног одјељења Вишег суда у Београду (Специјални суд).

Хркаловићевој је одређен притвор због опасности да ће утицати на свједоке, а како су сви свједоци активни полицијски службеници, овај разлог за притвор је, према ставу једног од њених бранилаца Ненада Тасића, апсурдан.

"То да она утиче на активне полицајце је исто као кад би јој се притвор одредио да не би могла да утиче на судију или тужиоца", рекао је за Тањуг адвокат Тасић.

Хркаловићева се кривичном пријавом терети да је утицала на начелника одјељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извјештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правосназно ослобођен Вељко Беливук, сада оптужен за најбруталнија кривична дјела као вођа криминалне групе "Принципи".

Ови извештаји, према ријечима адвоката Тасића, немају везе са ДНК анализама, како се то појавило у неким новинама.

Све наводе кривичне пријаве Хркаловићева је негирала на саслушању у тужилаштву.

Она се терети за кривично дјело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дјело злоупотреба службеног положаја.
Хркаловићева је ухапшена у петак, 15. октобра, након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.

(Тањуг)