Црнадак: Закашњело улагивање Вучићу и патетично додворавање Вашингтону :: Semberija INFO ::

 

Црнадак: Закашњело улагивање Вучићу и патетично додворавање Вашингтону


„Предлагање подршке српског члана Предсједниства БиХ Милорада Додика 'малом Шенгену' је закашњело улагивање предсједнику Србије Александру Вучићу, као што је иницијатива око премјештања амбасаде БиХ у Јерусалим патетично додворавање Вашингтону“, рекао је потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак.
 
Он каже да када су српски представници у заједничким институцијама БиХ прошле године предлагали да се и БиХ прикључи "малом Шенгену" Додик није дао подршку, баш као што нису ни његови партнери из СДА, а ни тадашња Влада Црне Горе Мила Ђукановића.
 
„Надам се да ће промјена мишљења код политичких актера у БиХ довести до коначног уласка БиХ у 'мали Шенген' и да ће нова Влада Црне Горе такође прихватити ову иницијативу“, додаје Црнадак.
 
Што се тиче Вашингтонског споразума Црнадак каже да, уколико Додик искрено подржава оно што је тамо потписала Србија, нека и Република Српска да сагласност на безбједносни споразум о размјени путничких информација у авио саобраћају са САД и обавеже се да ће 5Г мрежу успостављати са америчким компанијама.
 
„Наравно, Додик не подржава Вашингтонски споразум и наставиће да непотребно свађа српски народ и Републику Српску са Сједињеним Америчким Државама, умјесто да Република Српска гради партнерство са земљом која је, ван региона, најважнији гарант Дејтонског споразума и огромних надлежности Републике Српске“, закључује Црнадак.
 
 
Информативна служба ПДП-а