УРАЂЕНЕ ПРИПРЕМЕ НЕОПХОДНЕ ЗА ПОЧЕТАК НАСТАВЕ :: Semberija INFO ::

 

УРАЂЕНЕ ПРИПРЕМЕ НЕОПХОДНЕ ЗА ПОЧЕТАК НАСТАВЕ


 Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић констатовали су данас, 24. августа, да су у школама урађене све неопходне припреме како би настава несметано почела у складу са епидемиолошким мјерама, те да је непосредан контакт са ученицима незамјењив за квалитетно образовање. Тривићева и Гњатић су сагласни да је донесена најбоља одлука о моделу организовања наставе, саопштено је из ресорног министарства.

-У свим школама на снази су појачане хигијенске мјере, а наставно и ваннаставно особље спремно је да уложи додатне напоре да се све мјере Института поштују“, рекла је Тривићева.

На састанку који је данас одржан у Бањалуци, било је ријечи о почетку школске 2020/2021. године која у свим основним и средњим школама почиње 1. септембра, а на састанку су представљене препоруке Института за јавно здравство Републике Српске у вези са почетком нове школске године и организацијом наставе у Републици Српској.

Semberija info