Полиција блокирала улазе у Подгорицу :: Semberija INFO ::

 

Полиција блокирала улазе у Подгорицу


ПОДГОРИЦА - Црногорска полиција блокирала је улазе у Погорицу, гдје се вечерас одржава ауто-литија у знак протеста против Закона о слободи вјероисповијести.

Плато испред Храма Христовог Васкрсења готово је попуњен возилима, а присутно је и пар стотина грађана.

На булевару испред Храма су аутомобили који учествују у протестној колони возила.

Из црногорске Управе полиције су рекли да полиција предузима мјере и радње из своје надлежности на више локација у Подгорици.

Полиција је претходно око 18.00 часова из правца Зете пустила ка Подгорици колону од више десетина возила, која учествују у ауто-литији.

Испред колоне су били инспектори криминалистичке полиције и једно возило Специјалне јединице полиције, а у возилима су се могле видјети црквене заставе, тробојке, државне заставе Црне Горе, као и застава Србије.

Полиција је привела Момчила Кукуличића, бившег одборника Нове српске демократије у Голубовцима, кога су извели из аутомобила којим је из Зете кренуо ка Подгорици.

Полицајци су прегледали поједине аутомобиле, али и провјеравали возаче.

Дејан Томовић, који ради у барском храму Светог Јована Владимира рекао је да му није дозвољено да оде у храм у Подгорици.

Осим њега, одлазак у Погорицу је онемогућен за више људи из Бара, који је речено да писано образложење потраже у Центру безбједности Бар.

Полиција је зауставила колону возила код тунела Будош, гдје је саобраћај у блокади и примјетне су дуге колоне. Полиција прегледа возила, а поједини грађани кренули су алтернативним путем преко Пандурице.

Службеници Управе полиције од раног јутра дежурају на више пунктова у Подгорици очекујући велики прилив грађана на данашњој централној ауто-литији.

"Вијестима" је у полицији раније данас речено да су то "редовне активности", те да се све чини како би се обезбиједило да у миру прође вечерашњи скуп.

На пунктовима са свих улаза у град полиција дежура у полицијским аутомобилима, али и марицама.

Процјена полиције је да је обезбјеђење вечерашње ауто-литије из свих градова Црне Горе безбједносни ризик, због чега је појачан број полиције у главном граду.

Срна / Независне