Стевандић: На изборе излазимо са највећим амбицијама :: Semberija INFO ::

 

Стевандић: На изборе излазимо са највећим амбицијама


БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српке Ненад Стевандић изјавио је да је ова странка, према неким анкетама, већ на трећем мјесту у Републици Српској и да на предстојеће локалне изборе излазе са највећим амбицијама.

“Као странка смо без калкулација предложили своје кандидате за начелнике и градоначелнике не тражећи никакву подршку, јер сматрамо да смо толико јаки да ће они остварити најбоље резултате”, рекао је Стевандић на конференцији за новинаре у Бањалуци.


Он је навео да су имали разговоре са многим независним кандидатима, који не припадају ниједној политичкој партији, те да нису склапали коалиције са СДС-ом и ПДП-ом, а нису ни у свим локалним заједницама у коалицији са члановима коалиције на републичком нивоу.

Стевандић је навео да је Уједињена Српска подржала Листу за будућност Црне Горе за предстојеће изборе у Црној Гори, коју предводи Демократски фронт, те да су у посљедњих десет дана имали састанке у Црној Гори.

“Имао сам част да контактирам и са Андријом Мандићем, Миланом Кнежевићем и Марком Милачићем и као посланик сам у неколико задњих дана одржао много билатералних састанака у Црној Гори са колегама посланицима из Демократског фронта”, рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, ова коалиција у Црној Гори не бори се само за права српског народа него и за цивилизацијске и демократске тековине, слободу вјероисповијести и слободу посједовања своје имовине.

Стевандић је рекао да се преговара и о организовању литија од Требиња до границе са Црном Гором, те да оне стану са литијама из Херцег Новог и да се покаже народно јединство.

О предстојећој предизборној кампањи, Стевандић је рекао да ће се финансирати као и до сада, односно новцем који ће уплаћивати чланови странке, да су сви досадашњи финансијски извјештаји Уједињене Српске били беспријекорни.

Он је навео да је Централна изборна комисија БиХ радила ревизију финансијског пословања странке, али да нису имали ниједну примједбу.

Шеф Изборног штаба Уједињене Српске Наталија Тривић рекла је да ова странка на локалне изборе излази са 57 одборничких листа, од којих су три коалиционе, а 54 самосталне, има једног кандидата за градоначелника, те четири кандидата за начелнике локалних заједница у Српској.

Локални избори у Републици Српској и ФБиХ заказани су за 15. новембар.

​Срна / Глас Српске