БАЊАЛУКА ДОБИЈА ПАМЕТНО АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ :: Semberija INFO ::

 

БАЊАЛУКА ДОБИЈА ПАМЕТНО АУТОБУСКО СТАЈАЛИШТЕ


Градска развојна агенција Бањалука релизоваће пројекат паметног аутобуског стајалишта са инфо туристичким дисплејем.

Стајалиште ће се налазити у насељу Лазарево на аутобуском окретишту у близини Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

Ово ће бити прво рјешење паметног аутобуског стајалишта у Бањалуци и оно треба да омогући приступ подацима о доласку и одласку аутобуса, омогући пуњење мобилних уређаја, обезбиједи приступ бесплатном интернету, кориштење bike–sharing система, као и да обавјештава о метеоролошким приликама у граду – саопштено је из ове агенције.

Објаснили су да се овај пројекат под називом “Побољшање туристичких, саобраћајних и осталих услуга кроз развој паметног аутобуског стајалишта са инфо туристичким дисплејем“, у вриједности од 49.150 КМ без ПДВ финасира путем на јавног позива Града Бањалука и УНДП – Future City Innovation Challenge.

Напоменули су да је ово рјешење изабрано као једно од 10 пројеката који ће се финансирати из тих извора.

Осим овог пројекта, Градска развојна агенција је партнер на још два пројекта која су одобрена за финансирање, а то су: “Детекција опасних услова на саобраћајницама“ и “Звучни семафори за слободно кретање и бољу сигурност у саобраћају“ -прецизирали су у овој агенцији.

​(РТРС)