Компанија Хигра обиљежила јубилеј са више од 100 изграђених објеката :: Semberija INFO ::

 

Компанија Хигра обиљежила јубилеј са више од 100 изграђених објеката


Угледна компанија Хигра д.о.о. Бијељина за извођење грађевинских радова, пројектовање и инжењеринг, иза које је 25 година успјешног пословања, у 2020. реализује капитални пројекат наводњавања вриједан 8,7 милиона КМ.

Ради се о пројекту наводњавања на 700 хектара пољопривредног земљишта у Батковићу код Бијељине, са реконструкцијом доводног канала дужине 12,5 км.



Према ријечима Драгана Сарића, директора компаније Хигра д.о.о. Бијељина, у овој години очекује их реализација и других пројеката у области третмана отпадних вода и изградње канализације, за које су дали понуде.

Изградња канализације у Бијељини 40 милиона КМ

“Можемо рећи да је главни мото наше компаније ‘квалитетом до успјеха’, јер радимо стручно и савјесно у складу са највишим професионалним стандардима. Одликује нас одговоран и професионалан приступ сваком пројекту, а изведени радови морају бити урађени у року. Најбоље препоруке имамо од бројних клијената, који су користили наше услуге“, истакнуо је Сарић.



Иза компаније Хигра је више од 100 изграђених објеката у њиховој дугогодишњој успјешној пословној пракси, међу којима су најзначајнији изградња канализационог система за град Бијељина и постројења за пречишћавање отпадних вода у Бијељини, као и изградња фабрике за пречишћавање воде ријеке Саве у воду за пиће, капацитета 330 л/с за потребе Дистрикта Брчко.

„Сви радови на изградњи канализације у Бијељини, које је извела Хигра д.о.о. , износе више од 40 милиона КМ. Такођер, издвојио бих још неке од значајнијих пројеката које имају наш ‘потпис’, а то је изградња главних колектора и постројења за пречишћавање отпадних вода у Билећи, изградња филтер станице за потребе фабрике Целеx у Бањалуци, превођење вода ријеке Дрине у Саву кроз град Бијељину, затим изградња система за наводњавање у Бијељини за ПД Семберију, за Црњелово, Батковић, Пелагићево и цијелу општину Братунац“, нагласио је Сарић.



У 2019. години компанија Хигра д.о.о. је реализовала изградњу канализационог система за град Бијељину, изградњу главног колектора на Сокоцу, те изградњу система за наводњавање пољопривредних површина у Црњелову у Бијељини.

„Изградња канализације у Бијељини по посљедњем уговору, реализованом  у 2018. и у 2019. износила је 12,3 милона КМ, изградња главног колектора на Сокоцу 1,24 милиона КМ, изградња  система за наводњавање пољопривредних површина  у Црњелову на 500 хектара са водозахватом, пумпном станицом и комплетном опремом, те трафостаницом је 4.43 милиона КМ“, тврди Сарић.

Приход Хигре 8,3 милиона КМ у 2019.

Захваљујући овим успјешно реализованим пројектима, приход компаније Хигра д.о.о. остварен у 2019. години износио је 8,3 милиона КМ, а добит око 3 милиона КМ.

„У 2020. години очекујемо да ћемо остварити приход за 5% већи од прихода оствареног у 2019., али не очекујемо повећање добити. Сматрамо да пандемија коронавируса неће значајније утицати на пословање Хигре у 2020.“, истакнуо је Сарић.

Компанија Хигра д.о.о. је основана у децембру 1995. у Бијељини као друштво са ограниченом одговорношћу за извођење грађевинских радова, пројектовање и инжењеринг.

Основна дјелатност предузећа је: извођење хидрограђевинских објеката и објеката нискоградње за шта посједују лиценце издате од Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, те Брчко Дистрикта, као и Цертификат ИСО 9001- 2015.

Хигра д.о.о. има 66 упослених и располаже са 45 властитих већих машина.

„Пословна стратегија предузећа је дугорочно позиционирање на тржишту у области грађења сложенијих хидротехничких објеката. У том смислу фирма је оспособљена да се прилагоди тржишту и развија организацију обзиром на натјецање са конкуренцијом и све присутнијој напетости тржишта. Стратешки циљ је прилагодити се остварењу свеукупног пословања“, рекао је Сарић.

Пословне новине / Ирена ВАСИЋ – ДОБРИЋ
poslovnenovine.ba