ПРЕМИНУЛА ОСОБА ИЗ БИЈЕЉИНЕ - ЈОШ 69 НОВОЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ У СРПСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИНУЛА ОСОБА ИЗ БИЈЕЉИНЕ - ЈОШ 69 НОВОЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ У СРПСКОЈ


У посљедња 24 часа, у Републици Српској на вирус корона је тестирана су 522 узорка, а инфекција је потврђена код 69 особа.

Пријављена су четири смртна случаја, а ријеч је о мушкарцу старије животне доби из Љубиња, мушкарцу старије животне доби из Петрова, мушкарцу старије животне доби из Бијељине и жени старије животне доби из Вишеграда.

У Универзитетском клинчком центру РС преминула је и једна особа из Брчког код кога је доказана инфекција.

Од укупног броја новопотврђених, 48 је мушкараца и 21 жена, од којих је 16 млађе, 40 средње и 13 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Бијељине, шест из Зворника, пет је из Фоче, четири особе су из Шамца, по три особе су из Бањалуке, Вишеграда, Дервенте, Добоја, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче, Пала, Приједора и Теслића, по двије су из Градишке, Мркоњић Града, Рогатице, Хан Пијеска и Челинца и по једна особа је из Билеће, Источне Илиџе, Котор Вароша, Прњавора, Сокоца, Угљевика и Шипова.

Од почетка епидемије, у периоду од 4. марта до 1. августа 2020. године, у Републици Српској на вирус САРС-ЦоВ-2 тестиране су укупно 50.873 особе.

Инфекција је потврђена код 4.911 особа, од којих је 2.534 или 51,6 одсто опорављено.

У наведеном периоду, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 173 смртна случаја од КОВИД-19.

(СрпскаИнфо)