Говедарица: Додик је уцијењен да прави уступке својим менторима а најбољи примјер тога је АНП :: Semberija INFO ::

 

Говедарица: Додик је уцијењен да прави уступке својим менторима а најбољи примјер тога је АНП


„Кад је Додик доведен на власт, он је направио толико афера, криминализовао институције и своје најближе сараднике па је на крају чак и своју дјецу гурнуо у сумњиве работе. Тако корумпиран, Додик је уцијењен да прави уступке својим менторима а најбољи примјер тога је АНП“ – истакао је Говедарица.


Размишљање о самосталности Републике Српске које је постојало у америчкој администрацији током ратног периода, на које се Додик позива, доказ је колико су Срби током рата имали озбиљне лобистичке кругове и људе који су бесплатно радили за српску ствар, док је Додик потрошио десетине милиона КМ на лобирање у САД-у које му је донијело мјесто на америчкој црној листи – истакао је члан Предсједништва СДС Вукота Говедарицарeагујући на последње иступе Милорада Додика, предсједника СНСД-а


Тајни амерички документи су показали да су након рата САД одустале од тог размишљања и дефинисали свој план да након закључења мира нађу актере међу Србима који су спремни за уступке. Тадашња америчка администрација такве људе нашла у лику Биљане Плавшић и Милорада Додика„свјежег даха вјетра на Балкану“ по ријечима Олбрајтове а све уз помоћ њиховог ментора Карлоса Вестендорпа.“ – нагласио је Говедарица.


Члан Предсједништва СДС је појаснио да је најбољу дефиницију данашње Додикове уцјењене позиције објаснио Жељко Комшић када је рекао „нека само Додик ради што ради, а нека прича шта хоће“.


Говедарица наглашава да у нагодбама за свој бољи политички положај и своју личну судбину, Додик спреман да направи и регионални политички конфликт на начин да Републику Српску увуче у позицију у којој Српска себе треба да замјени за Косово.


„Његови страни ментори навигавају га управо у ту позицију гледајући да у новој консталацији међународних односа останемо и без Косова и без Републике Српске и зато је Додику најбоље да ћути“ – закључио је Говедарица.