ВИШКОВИЋ: СЛИЈЕДИ ТУЖБА ПРОТИВ ТВ КУЋЕ И НОВИНАРА :: Semberija INFO ::

 

ВИШКОВИЋ: СЛИЈЕДИ ТУЖБА ПРОТИВ ТВ КУЋЕ И НОВИНАРА


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Зворнику да ће поднијети тужбу надлежном суду против ТВ-куће и новинара који су некоректно и нетачно информисали јавност да је његова супруга позитивна на вирус корона.

- Преко овога заиста нећу прећи. Ово је превршило сваку мјеру. Разумљиво ми је кад прозивате мене, као предсједника Владе, али када уђете на терен породице онда то не могу и никоме нећу опростити - рекао је Вишковић новинарима.

Он је додао да је његова супруга добро, да се тренутно налази у Београду, те да ни она, ни његова породица нису имали никакву потребу да раде тестирање на вирус.

- Oво што је објављено повезујем са јучерашњим даном гдје сам имао врло успјешне састанке у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем, Његовом светости патријархом српским Иринејом и министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровим - рекао је Вишковић.

Он наводи да је ово смишљен пројекат да се на неки начин онемогући његов рад, те да сматра да је повезано и са одласком српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у Русију за два дана.

Вишковић је додао да поред те информације о заражености вирусом корона иде слика на којој су он, Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

- Мислим да је то била нечија намјера да се у Руској Федерацији изазове одређена доза сумње да кажу, ево супруга премијера Републике Српске, који сједи поред српског члана Предсједништва БиХ Додика, је позитивна на вирус корона, те да се откаже путовање - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да о тој теми више нема шта рећи, те да ће све бити на суду. 

(Срна)