Вукановић: Додик смјестио Републику Српску у други ред у Београду :: Semberija INFO ::

 

Вукановић: Додик смјестио Републику Српску у други ред у Београду



Никад досад Република Српска није била у другом реду гдје ју је данас смјестио члан Предсједништа БиХ Милорад Додик остављајући предсједницу и премијера на маргину састанка са Вучићем као неке двије марионете – истакао је Небојша Вукановић, посланик у Клубу СДС реагујући на позиције које су данас имали премијер Вишковић и предсједница Републике Жељка Цвијановић на састанку у Београду.
 
„Врло сам се непријатно осјећао кад сам гледао премијера Владе Републике Српске Радована Вишковића и предсједницу Народне скупштине РС Жељку Цвијановић у другом реду иза Додика и Вучића. Додик је ипак члан Предсједништва БиХ а Цвијановићева и Вишковић представници Републике Српске“ – нагласио је Вукановић. 
 
Вукановић је у дискусију казао да расправе у Народној скупштини РС чувају дигнитет ове институције и да је због дискусија опозиционих посланика Народна скупштина регионално призната.
 
„Колико је Народна скупштина важна говори податак да је прва вијест у дневнику Дубровачке телевизије био из Народне скупштине Републике Српске а данас на састанку Вучића и Додика у Београду једна од тема је била расправа са јучерашњег засједања о приватизацији Електропривреде Републике Српске“ – казао је Вукановић.
 
„Видите, господине Шулићу, да је веома важно ово што говоримо у Народној скупштини јер се у региону преносе вијести из нашег засједања. И кад будете расправљали ио Пословнику позивам Вас да не кастрирате ову Народну скупштину“ – рекао је Вукановић, инсистирајући да се Пословником не ограничава дискусија народним посланицима.
 
СДС - Сектор за политику и медије