ЈЗУ Свети врачеви,18. јун 2020. - Нема новорегистрованих на ковид 19 у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети врачеви,18. јун 2020. - Нема новорегистрованих на ковид 19 у Бијељини


На подручју Бијељине у протекла 24 часа, тестирано је 39 особа и сви резултати су негативни. Први ретест једне особе која се налази у Дому ученика, негативан је, а данас ће бити урађен и други, како то протокол и налаже.

У болничком карантину и даље се налази једна особа старије животне доби која је позитивна на вирус корона и стабилног је здравственог стања. У Дому ученика, гдје су смјештене особе код којих је потврђен вирус корона и које су без симптома, налази се 18 особа са подручја Зворника, двије са подручја Братунца, седам са подручја Угљевика и двије са подручја Бијељине.

Подсјећамо наше грађане да је пут преношења вируса директан контакт, капљични пут и путем дирања свјеже заражених предмета. Управо због тога и апелујемо на неопходност физичке дистанце, као и појачану личну хигијену, гдје се највише потенцира на чешћем прању руку. Вирус корона присутан је у заједници и управо због тога је потребно да будемо опрезни и дисциплиновани, како бисмо епидемиолошку ситуацију имали под контролом.