Шаровић: Тегелтијине изјаве биле би срамотне у свакој другој земљи :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Тегелтијине изјаве биле би срамотне у свакој другој земљи


Изјава Зорана Тегелтије да у буџету институција БиХ нема новца за капиталне инвестиције и пројекте нити за повећање плата,  те његова радост што ће се буџет за ову годину усвајати тек сада, иако је пола године већ прошло, у свим земљама свијета била би оцијењена као срамотна изјава првог човјека извршне власти, изјавио је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић коментаришући најаву предсједавајућег Савјета министара о усвајању буџета за 2020 годину.
 
„Овај Савјет министара БиХ се показао потпуно неспособним, спорим и неодговорним у овако сложеној и деликатној ситуацији за оба ентитета, како у свему осталом тако и по питању усвајања буџета, чекањем више од пола године да на дневни ред ставе усвајање овог кључног документа. Чак, по Тегелтијиној изјави, сви би се сада требали радовати што ће буџет тек доћи на разматрање?!“, пита Шаровић.
 
Он истиче да умјесто да актуелни предсједавајући Савјета министара БиХ јавности да било какво објашњење зашто се толико отеже и касни, он брине бриге о политичким договорима, забринут је за ставове међународне заједнице, брине какав је састав ЦИК-а... А све то није његов посао. Док економија дословно „гори“, очито је да се предсједавајући Тегелтија „чешља“...
 
Предсједник Шаровић је изјавио да је, без обзира на најаве Тегелтије, дуг пут до доношења буџета јер документ мора проћи процедуре усвајања у Предсједништву БиХ и оба дома Парламентране скупштине БиХ.
 
„Штете због неодговорног односа владајуће парламентарне већине према овом, али и бројним другим важним питањима за оба ентитета, тек ће се показати, а већ је сада јасно да ће бити и огромне и далекосежне“, закључио је Шаровић.
 
СДС - Сектор за политику и медије